Dumma tankar

Så här "sent" har jag inte vart uppe på hur länge som helst. Försöker vara duktig och gå och lägga mej tidigt så att jag ska orka upp till skolan i tid men ikväll har dumma tankar invaderat mitt huvud så gick inget bra att somna. Bättre att gå upp och göra något annat så man kommer på bättre tankar än att ligga och vrida och vända på sej och plågas av dom dumma tankarna som dyker upp ibland.

Jag vill gå ut nästa helg! Nån som är på? Jag tänker ta ledigt från jouren så att jag kan dricka utan att behöva tänka på att jag ska vara kapabel till att köra dagen efter. Jag fyller liksom år i veckan så jag kan få vara värd att få ha en ledig helg tycker jag.

Önskelista

Tårtan jag bakade till pappa i onsdags blev misslyckad. Den såg okej ut men så tog jag bort kanten/ramen/väggen på formen och så gled mousset ut. Aja man kan ju inte lyckas jämt. Den smakade bra iaf.

Jag vill ha taco- och film kväll ikväll. Får se om det går att ordna. Bäst skulle ju va om någon annan ordna det till mej. Jag har grejer till tacos hemma, så du vem som helst (nästan iaf vet ju inte vilka som läser min blogg) kan väl komma hit och fixa resten?

Jag fyller snart år så jag har skrivit en önskelista.


Sjukdom, tårtbak, städning och csn.

Vår lärare är sjuk så vi får vara lediga. Det är ganska bra för jag är lite krasslig jag också, för ovanlighetens skull. Fattar inte vad jag ska göra för att hålla mej frisk? Jag äter nyttigt, är ute i friska luften, tvättar händerna lagom ofta va fan ska jag mer göra? Va gör jag för fel liksom?

Jag har nog tagit mej vatten över huvudet. Tänkte baka en födelsedagstårta till pappa med chokladbotten med pannacotta och citron- och hallonmousse på, jag har kommit halvvägs. Tårtbotten blev till utan problem. Pannacottan däremot vet jag inte än men känns som att jag misslyckats med den. Jag vet inte hur den ska va men min var iaf som mjölk när jag hällde den över tårtan så det läckte ut massor. Var förberedd på att det skulle hända så hade en bricka under. Har ställt in skiten i kylen så bara vänta och se om det behagar att stelna och om det gör det i formen eller på bricka under formen isf.

Har vart lite duktig och dammsugit och torkat golvet i mitt rum också, måste ju fördriva tiden på nåt sätt medans jag väntar på att pannacottan ska stelna. Vill springa och kolla kylen hela tiden för att se om det stelnat till så måste hålla mej sysselsatt med annat så jag kan hålla mej borta från kylskåpet.

Fick brev från csn idag, yes tänkte jag då kan jag fylla i papprena och skicka in dom så att jag får lite pengar snart men nej det var så klart inte dom papprena. Dom tycker det är dags att börja betala tillbaka på min skuld. Så jävla pissigt! Fan va skulle jag till Halmstad att göra? 26 000 åt helvete! Så nu har jag ändrat mitt nyårslöfte, jag ska betala tillbaka min csn-skuld i år, helst till sommaren istället. Fast om det går bra kanske jag kan behålla det gamla löftet om att flytta hemifrån också. Det är ju liksom 11 månader kvar av året. Fast flytta hemifrån kanske = nya csn lån och det vet jag inte om det är värt.

Lördag

Lite fest hos Krille igår. Det var nice att träffa dom gamla rävarna igen. Det var flera månader sen jag träffade nån av dom som var där. Blev en sväng till vinkällaren också. Blev dock tidig hemgång för mej. Tycker inte det är så kul att gå ut längre. Tycker det är jobbigt att hålla sej vaken till stängningsdags och det är jobbigt att ta sej hem också. Jag vill bo i stan!!! Igår hade jag tur, Jocke var snäll och kom och hämtade mej, fick dock betala 100 spänn för det men det är billigare än taxi iaf. Fick för mej att jag skulle ha Leons på vägen hem vilket var jävligt onödigt för när jag väl fick käket var jag inte alls hungrig längre så åt typ inget av det men men råttorna på tippen blir väl glada iaf.

Rastlös

Usch vill göra nåt men känner mej så jävla seg och trött så vet inte om jag orkar fast det är säkert för att jag inte gjort ett skit idag. Har bara legat i soffan och läst en tidning och kollat runt lite på nätet. Kommer inte på nåt vettigt som jag skulle kunna göra ändå. Fest ikväll, vet inte om jag känner för det men valet är väl mellan det och att vara hemma och tråka. Får se hur det blir. Kanske dyker upp nåt annat kul om jag har tur. :) Har inget att ta på mej heller, skulle kunna åka och kolla om det finns nåt på Carlings har ju presentkort där men jag kanske är för lat för det..

Lindex

Kollade runt lite på Lindex hemsida efter att ha sett ett snyggt linne i ens blogg som var därifrån och det fanns faktiskt en del vill-ha-saker där. Ska nog ta en sväng förbi en Lindexbutik när jag får pengar. Jag har jämt innan tänkt på Lindex som en affär där tjockisar handlar men det är nog inte så, inte längre iaf.


School & IKEA

Började skolan igår. Gårdagen var väl inte allt för kul, gick bara runt och kollade på lokalerna, träffade lite folk, fick papper som jag tog hem och fyllde i och så hämtade jag ut lite kläder. Idag var det roligare, skitkul faktiskt jag ska göra ett soffundament så började göra ramen/mallen/eller va man nu ska kalla det för och hann nästan klart med den har bara pyttepyttelite kvar på den. :) Den här utbildningen är helt rätt för mej är så glad att jag får gå den. Skulle vilja gå både anläggning och husbyggnad men man kan ju bara gå en inriktning så det blir anläggning för där ser arbetsmarknaden bäst ut. Vi är fem stycken i klassen och jag är inte bara ensam tjej jag är ensam svenne också. Jag visste inte det förens en av blattarna frågade hur det kändes att va ensam svenne bland massa blattar. Hähä.

Igår efter skolan kom mamma och hämtade mej och så åkte vi till IKEA. Min snälla mamma köpte en ny tv-bänk till mej, fyra förvaringsboxar och lite ljus och så fck min snälla pappa äran att komma och hämta tv-bänken med lastbilen.

Tv-bänken och boxarna.


Dom här ljusen luktar jättegott, äpple behöver inte ens tända dom för att dom ska dofta.


Ah just det eftersom jag klaga på mamma för ett tag sen om den där tröjan med trasig dragkedja måste jag ju säga att hon efter att läst det inlägget såg till att den blev lagad. :)

Byggbyggbyggb-b-b-byggbyggbygg!!!!!!

Jag kom in på skolan till slut :) Woho! Ska dit imorgon, hoppas det inte är allt för mycket att ta igen. Är faktiskt lite rädd för att det ska gå åt helvet igen med tanke på min historia men fjärde gången gillt eller hur? ;) Det här är ju en mer praktisk än teoretisk utbildning så det är ju inte ens i närheten av något jag provat på tidigare. Jag tror det här kommer bli skitbra.

Ny dator

Jag vill ha en ny dator. Har tröttnat på min, den låter sjukt mkt, blir sjukt varm och nu funkar inte mobila internet på den, har tröttnat på färgen också. Tycker Jonas dator var fin en sån kan jag tänka mej. :)

Färdigjobbad för idag

Sluta jobba för en timme sedan, känns sjukt värdelöst att va färdigjobbad så tidigt. Känns nästan som att tiden står stilla. Va ska jag göra nu då? En powernap skulle kunna döda ett par timmar..

Torsdag

Var på kurs i Linköping igår och resan dit var inte kul, satt och skrek panikslaget efter mamma. Vindrutan blev så smutsig efter allt slask som stänkte upp på rutan att jag knappt såg ut genom den och smutsen fastnade på vindrutetorkarna så hjälpte inte att köra med dom heller. Och eftersom jag inte såg nåt så låg jag nog bara i 50-60 km/h och då körde ju förstås folk om och stänkte upp ännu mer skit. Kändes som en evighet innan det fanns en mack så jag kunde stanna och tvätta rutan men till slut kom det en så jag kunde stanna och det blev betydligt bättre utsikt än innan. Jag hann till och med till kursen i tid fast att jag körde hälften så fort mot vad man gör i vanliga fall. Kursen var inte allt för intressant men nu har jag iallafall säkerhet på väg som om jag har tur kan resultera i lite mer jobb.

Efter kursen åkte jag till Jonas så att han kunde fixa lite med min dator, vår deal var att han skulle fixa min dator och att jag skulle laga mat men han hade inte handlat så det fick bli pizza istället. Jonas dumma granne hade parkerat sin bil bakom min så att jag inte kom ut när jag skulle åka hem. Så fick gå in till Jonas igen så han kollade upp vems bil det var och så fick jag gå och plinga på men ingen öppnade så då ringde jag till mobilen och det var telefonsvararen som tog det så då skulle jag ringa till hemnumret men då såg jag att det var en som var ute och flyttade på bilen. Vilken jävla tönt som inte ens vågade öppna dörren eller svara i telefon. Det var iallafall lite skrattretande att se att min lilla bil stå instängd.

Nyårslöfte

Lite sent kanske men mitt nyårslöfte är att jag ska flytta hemifrån (för alltid) i år.

Om allt hade gått som det skulle hade jag börjat skolan idag. Nu gick inte allt som det skulle så får väl fortsätta på samma sätt som innan ett tag till. Hoppas verkligen någon i "min klass" tar sitt förnuft till fånga och hoppar av omedelbart så att jag får min plats ändå.

Älskar att vi för en gångs skull har en riktig vinter. Massa minusgrader och massa snö. Perfekt! En smäll på käften till alla som klagar på vädret nu.

Helg

I fredags blev det skridskor med Erik och Ari och på kvällen öl hos dom med lite folk följt av en öl på Black Lion. Jag och Magnus gick vidare till Harrys också, jag fattar inte varför jag går dit det är ju verkligen bara gamlngar där, odrägliga sådan också.

Blev lite fest hos nån i Hageby igår följt med en sväng på Munken och Otten. Jag börjar känna mej gammal eller nåt mellanting iaf, det är inte lika kul att gå ut längre, antingen är jag för gammal eller för ung för ställena. Verkar som folket man festade med för ett par år sen har pensionerat sej träffar typ aldrig nån jag känner ute längre. Jag är lat och snål så jag gick hem lagom så att jag hann med sista spårisen. Det känns ju gammalt om nåt att gå hem själv tidigt. Jag vill inte dansa på scen längre heller det känns också som ett tecken på ålderdom, fast det där brukar ju variera från gång till gång. Jag behöver en riktig fest och rejäl utgång. Give me!! Många ställen som stängt det senaste året eller dragit ner på lokalytan här. Norrköpingfolket har nog blivit tråkiga kanske får åka till en annan stad för att bli nöjd. Jag hade inte tråkigt igår men skulle kunna haft det roligare. Hade vart roligare om det vart nån mer man kände ute så hångelmaskinen fått vart i fred från mej. :P



no one's gonna love you when you're old
Thats what they told you better stay young baby
No one's gonna care when you are gone
So if you're done you better die young baby

Hey little girl on your way to prom
One little night then your life is gone
All that you had is a fairytale

now you're standing alone wonder why did you fail

Skridskor

Var ute och åkte skridskor en lite stund förut med Erik, Ari och Magnus, det var sjukt kallt så blev inte så mkt åka av. Kanske åker imorgon igen men då får det bli mer kläder på. Jag ska nog fan skaffa en rånarluva, det sägs ju att det ska va så här kallt eller kanske tom ännu kallare den närmsta veckan så det kan behövas.

Jag frågade päronen vart mina skridskor var och fick till svar att dom var i boden. Jag trodde dom var i klädkammaren men av någon anledning så började jag leta i boden ändå. Det var inte det lättaste, fick inte upp låset så fick använda låsspray och stå och värma låset med en tändare innan jag ens fick upp dörren. Fick ta ut en halv soffa för att ens kunna ta mej in i boden för att kolla om det fanns några skridskor. Jag hitta skridskor men inte mina så jag mosade in soffan i boden igen och började tömma tomglasrummet/klädkammaren på grejer istället och där låg dom i en kartong på hyllan. Så typiskt att man inte kollar ordentligt på rätt ställe från början.

Hoppet är det sista som överger oss

Jag vaknade nyss av att telefon ringde. Det var ett 013-nummer. Jag tänkte direkt på skolan och fick ett glädjerus, yes jag har kommit in. Jag svarar och hör "Hej Janne från utbildningshjulet" blir ännu mer övertygad om att jag kommit in "Johan Wolsink har anmält dej till en kurs...." Kurs? Program var det väl? Sa han Johan Wolsink? och så insåg jag att det inte alls var skolan jag prata med.  Jag ska gå arbeta på väg kurs genom jobbet, det har vart på tal om länge att jag ska gå den så att jag kan få fler jobb. Aja det är ju bra att den blir av iaf men lite besviken är jag allt att det inte var skolan som rngde.

jag vill!!!

Jag vill att det ska hända nåt! Mitt liv är så tråkigt. Jag vill plugga, jag vill flytta hemifrån, jag vill köpa lägenhet, jag vill ha ett heltidsjobb, jag vill åka utomlands, jag vill ha en vovve, jag vill jag vill jag VILL! Men min vilja står typ i skogen och växer. Det är inte jag som bestämmer över dessa saker för allt detta skulle jag kunna få om jag bara kommer in på skolan. Får verkligen hoppas att någon av de antagna ångrar sej, blir sjuk, dör eller något annat så de inte kan börja så att jag får en plats.

lyxweekwnd

Jag funderar på att åka på Magdalena Graafs bloggträff. Hon har fixat en lyxweekend på en herrgård till halva priset mot normalt och jag har velat åka på en lyxweekend länge nu så kanske borde passa på när det är billigt. Vet inte vem jag skulle åka med i så fall bara, Jenny vill följa med men hon jobbar tyvärr den helgen. Och det är ju lite läskigt att åka själv..

Mitt jobb

Det är det här jag jobbar med nu i vinter.

Snor

Är det inte halsen så är det näsan. Har varit snorig och täppt i näsan i en vecka nu, börjar bli sjukt trött på det. Försöker vara duktig och hålla mej hemma för att bli frisk men det tycks inte hjälpa och jag börjar bli sjukt uttråkad. Nässprayen är svår att ta oxå, om man inte lutar huvet bakåt rinner den ut ur näsborrarna och om man lutar huvet för mkt bakåt åker den ner i munnen och smakar pekka, vet liksom inte hur jag ska göra för att få den att stanna i näsan. Det står att man högst får använda den i 10 dagar och det har ju jag gjort snart va ska jag göra sen då? Hur långt uppehåll ska man ha innan man får börja använda den igen?  Eller kanske räcker med att byta till ett annat märke och använda den i tio dagar eller hur länge man nu får använda den för det står det ju inget om.

Tänkte hyra film igår men så kom jag på hur jobbigt det är att lämna tillbaka dom så gick bort till Konsum och köpte ett par filmer istället. Såg the heartbreakkid och school of rock igår så får väl se resterande idag, catch me if you can och happy feet. Dom jag sett hitills har vart bra iaf så får väl hoppas dom sista två oxå är det.

Ärtans värsta åktur

Så här firade jag nyår. :) Blir nog en favorit i repris ikväll för det finns gott om snacks, godis och läsk kvar och jag har ett par avsnitt kvar tills jag sett hela serien och sen måste jag ju avsluta med filmen.


Jag var fyllechaffis igår också. Jag tror det var Ärtans värsta åktur någonsin och då har han ändå ett par år på nacken, 33 år för att vara exakt. Tre storvuxna människor en flaggstång och lilla jag åkte i bilen samtidig. Om det hade funnits en varningslampa för övervikt hade den blinkat och pipit hysteriskt. Bilen skrapa i backen när jag körde. Stackars Ärtan jag ska aldrig mer utsätta min lilla pärla för detta. Han verkar ha klarat sej utan några större men iaf.